Kosár

WALDLAUFER Gonamic – a gördülő talpú cipők új generációja

Gördülő talpú cipő - Waldlafer Gonamic
A német WALDLAUFER márka továbbfejlesztette népszerű „Dynamic” gördülő talpú cipőjét, és megalkotta a vadonatúj WALDLAUFER Gonamic -ot! A hosszú évek tapasztalatai alapján tökéletesített Gonamic gördülő talpú cipő legnagyobb újdonsága a talpközépbe épített rugalmas szenzor, ami minden eddiginél hatékonyabb gördülő mozgásformát és extra tehermentesítést tesz lehetővé. Mitől lett olyan hatékony az újgenerációs WALDLAUFER Gonamic gördülő cipő? Ismerje meg blogbejegyzésünkből…

A láb, mint az egészség tükre

A járás roppant egyszerű, ám mégis rendkívül összetett mozgásforma. A lábmozgást pontosan összhangba kell hozni a test többi részével, hiszen akár kisebb eltérés esetén is az ízületek, inak és az izmok károsodásához vezethetnek. Különösen a mai modern korunkban a lábunk kifejezetten sok stressznek van kitéve. Ha túl keveset mozgunk, vagy egészségtelen (túl szűk, túl lapos vagy túl magassarkú) cipőt viselünk, a mozgásszervi rendszerre visszafordíthatatlanul káros hatást gyakorolhat. A láb izmai begyulladhatnak, az ínak irritálódnak, és az ízületek egészségtelen helyzetbe kerülhetnek. Hosszútávon ezek különböző deformációkhoz vezetnek, amelyek a láb, a térd, a csípő, derék és a csigolyák környékének fájdalma jelez. Cipőválasztásunk tehát egyúttal az életminőségünkre is óriási hatással van.

Gördülő talpú cipő - Waldlafer Gonamic

Gördülő talpú cipő – Fájdalommentes, puha járás

A gördülő talpú cipő lényege a káros nyomásterhelés csökkentése, amely az ortopédiai lábproblémák kialakulásának legfőbb oka. Az anatómiailag kialakított gördülő talpszerkezet egyenletesen oszlatja el a lábra nehezedő testsúlyt a talp teljes felületén, így tehermentesíti a gyulladt területeket és megkíméli az ízületeket. A létrejövő nyugalmi pozícióban jelentősen csökken a sarokra és a lábujjakra nehezedő káros nyomásterhelés, aminek köszönhetően enyhül vagy teljesen megszűnik a saroksarkantyú, sarokgyulladás, bütyök, tyúkszem, kalapácsujj és lábközép-gyulladás okozta fájdalom. Miben nyújt többet a WALDLAUFER Gonamic gördülő talpú cipő?

WALDLAUFER Gonamic – Rugalmas lábközép szenzorral

A továbbfejlesztett Gonamic gördülő talpú cipő “lelke” a talpközépbe épített rugalmas szenzor, ami még hatékonyabb gördülő mozgást, és extra tehermentesítést biztosít. A szenzor lépés közben gyengéden stimulálja a lábat, ami javítja a vérkeringést, aktivizálja az izomreflexeket és stimulálja a talp reflexzónáit. A Gonamic gördülő talpú cipő továbbá a teljes test izom-egyensúly hiányának kiegyensúlyozásában is segíthet, ami nem csak a lábra, hanem az egész testre jótékony hatással lehet. Végeredményben egy rendkívül kellemes viseletet, kevesebb derékfájdalmat, egyenesebb testtartást, és fájdalommentes, puha járást eredményez az újgenerációs Gonamic gördülő talpú cipő.

Gördülő talpú cipő - Waldlafer Gonamic

A továbbfejlesztett Gonamic gördülő talp elősegíti a láb természetes átgördülését a legnagyobb terhelést kapó saroktól (1) a külső-, (2) majd a belső talpél felé, (3) végül a nagylábujjakig. (4)

Az újgenerációs GONAMIC gördülő talpszerkezet felépítése:

1. Kényelmes sarokpárnázás
A párnázott sarokkialakítás a cipő hátsó talprészén csillapítja, és csökkenti a lépés közben fellépő káros ütköző-hatásokat.

2.Rugalmas lábközép szenzor
Az integrált lábközép szenzor megkíméli az ízületeket, és támogatja a tökéletesen kiegyensúlyozott, gördülékeny mozgást.

3. Dinamikus gördülő talp
Az aktív gördülő talp természetes gördülő mozgásfolyamatot és fájdalommentes, puha járást tesz lehetővé.

4. Nyomáscsökkentő légpárna
A cipő elülső részén található légpárna gondoskodik a lábelő átgördülés közbeni nyomásterhelésének csökkentéséről.

Azoknak ajánljuk, akik az alábbi betegségek egyikében szenvednek:

 • gerinc és hátproblémával küzdőknek
 • bütyök
 • lúdtalp/bokasüllyedés
 • saroksarkantyú
 • visszér problémák
 • krónikus ízületi gyulladás
 • Achilles -ín gyulladás
 • Boka, térd, csípő ízületi gyulladás
 • Boka, térd, csípő porckopás
 • Derékfájdalom, lumbágó
 • Gerincfájdalom, idegbecsípődés
 • Rossz tartás, negatív mozgáskép

A talpba épített rugalmas szenzor gyengéden stimulálja a lábat, ami:

 • támogatja az aktív, gördülékeny járást
 • aktivizálja az izomreflexeket
 • stimulálja a talp reflexzónáit
 • elősegíti a helyes testtartást
 • és helyes járásképet tesz lehetővé
Gördülő talpú cipő - Waldlafer Gonamic

Lába egészségének szolgálatában

A német WALDLAUFER márkát az 1960-as alapítás óta folyamatos megújulás és innováció jellemzi. Ennek szellemében alkották meg a WALDLAUFER Gonamic gördülő talpú cipőt, ami az újgenerációs gördülő talppal, és a rugalmas lábközép szenzorral együtt minden egyes lépésnél az Ön egészségéért dolgozik. A tervezők az egészségügyi szempontok mellett a kreatív formatervezést is szem előtt tartották, így többé nem kell kompromisszumot kötnie lába egészsége és a divat között. A fenntartható termelés érdekében a Waldlaufer cipők kizárólag Európában készülnek, környezetbarát technológiával, természetes alapanyagokból. Tapasztalja meg Ön is a továbbfejlesztett WALDLAUFER Gonamic cipő nyújtotta fájdalommentes, puha járás új dimenzióját!

Kattintson, és fedezze fel kínálatunkat: