Bejelentkezés / Regisztráció
Rendeljen telefonon 1 perc alatt +36 20 925 3302
Close
Felső sáv megnyitása

Kereséshez legalább 3 karaktert meg kell adni. A keresési eredmény megtekintéséhez nyomja meg az Enter billentyűt vagy kiléphet az Esc billentyű lenyomásával.

Fájdalommentes járás gördülő talpú cipőben

„Mindig kényelmes cipőt és ágyat vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.” – tartja a mondás. A minőségi cipőválasztás tehát fontos szerepet játszik lábunk egészségének megőrzésében, hiszen a láb statikájának megbomlása nemcsak fájdalmas elváltozásokkal jár, de a tartó- és mozgató szervrendszerünket is megbetegítheti. A kemény talajon való járás, a láb túlterhelése és az egészségtelen cipők együttesen felelősek az ortopéd lábproblémák kialakulásáért, melyek súlyosan akadályozhatják mindennapi teendőink ellátását.

Lábproblémák kialakulása

Az ortopéd orvosok naponta találkoznak a rossz cipők számlájára írható rendellenességekkel, a tyúkszemtől a bütyökig, a kalapácsujjtól a sarkantyúig, igen széles a skála. Az esetek túlnyomó részében a lábon keletkezett gyulladás leggyakoribb kiváltó oka a kényelmetlen, szűk lábbelik okozta káros nyomásterhelés, aminek következtében a láb egyes részeire az átlagosnál jóval nagyobb terhelés jut, így kezdetben fájdalmas gyulladások, majd komolyabb lábdeformációk jönnek létre.

 

Az emberi test alapja a lábfej így, ha nem megfelelő lábbelit viselünk, azzal nem csak a lábunknak, hanem az egész testünknek árthatunk. Ha megbomlik a láb statikája, akkor az gyakorlatilag mindenre kihat, amivel kapcsolatban van. Megterheli a bokát, a térdet, és hatással lesz a medencére és a gerincoszlopra is. Idővel létrejöhetnek súlyos mozgásszervi problémák, amik csak műtéti úton állíthatók vissza. Ezek a panaszok megelőzhetők, ha szem lőtt tartja, hogy a fájdalommentes járás alapja egy egészségügyileg ideálisan megválasztott cipő.

A gördülő talpú cipő

A lábunkat eredetileg arra „találták ki”, hogy mezítláb járjunk, természetes talajon. Ezzel szemben naponta átlagosan 5-10 ezer lépést teszünk meg, mindezt kényelmetlen cipőkben, kemény aszfalton. Minden egyes lépésnél a testsúly 1-1,5-szerese nehezedik a lábujjakra vagy a sarokra ahelyett, hogy az egyenletesen szétoszlana az egész talpon.

 

Ezt felismerve fejlesztették ki a gördülő talpú cipőt, ami a természetes talajon való mezítlábas járás érzését adja vissza, a láb járás közben történő gyengéd átgördülésével. A speciális gördülő talpszerkezet egészségügyileg ideális környezetet teremt a lábnak, az így kialakult pozícióban a testsúly egyenletesen szétoszlik az egész talpon, így tehermentesülnek a gyulladt csontok és ízületek.

 

Az ívelt talpú cipők lényege tehát a káros nyomásterhelése csökkentése, amely az ortopédiai lábproblémák kialakulásának legfőbb oka. A létrejövő nyugalmi pozícióban jelentősen csökken a sarokra és a lábujjakra irányuló túlterhelés, ami enyhítheti a leggyakoribb lábpanaszoknak számító saroksarkantyú, sarokgyulladás, bütyök, tyúkszem, kalapácsujj és lábközép-gyulladás okozta fájdalmakat.

 

A gördülő talpszerkezet anatómiailag helyesen támasztja alá a lábboltozatot, viselése korrigálhatja a lúdtalpat és a bokasüllyedést, ennek eredményeképpen nincs szükség külön csináltatott talpbetétet hordani. A kerek talp gyengéden stimulálja a talp reflexzónáit, így a láb szöveteiben javul a vérkeringés, aktivizálódnak az izmok, emiatt a lábak nem fáradnak el annyira hamar.

 

Az ívelt talpak legfőbb hatása a teljes test izom-egyensúly hiányának kiegyensúlyozása, ami nem csak lábra, hanem az egész testre jótékony hatással lehet. A gördülő talpszerkezet különféle izomcsoportokat mozgat meg, amivel elkerülhetők a káros túlterhelések. Támogatja a harmonikus járáskép kialakulását, ami elősegítheti az egyenes testtartást, és jótékony hatással lehet a tartós állómunkát végzőknél jelentkező állandó derékfájdalomra.

 

A gördülő talpú cipőben a járás könnyed és élvezetes, a megnövekvő mozgásszabadságnak köszönhetően pedig sokkal frissebb és egészségesebb lehet. A gördülő cipővel újra felfedezheti a mozgás örömét, így többé nem fognak gondot okozni a mindennapi teendők. Az aktívabb életmód pozitív hatással lehet életminőségére, javulhat a szellemi egészség és plusz kalóriákat égethet el.

Válassza az egészséget

A fájdalmas ortopéd lábproblémák, ízületi gyulladások, derékfájdalom, porckopás bármely életkorban előfordulhatnak. A betegség legtöbbször együtt jár a láb valamilyen deformációjával is, ami felerősíti a megfelelő formájú és kialakítású cipő szükségességét. Lábunk egészségére egy életen át szükség van, ezért érdemes befektetni egy minőségi, egészségügyileg ideális gördülő talpú cipőbe. Ma már a kreatív formatervezés és a különleges anyagok mellet, rengeteg típus, szín és stílus közül választhatunk, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt, nemre és korra való tekintet nélkül.

 


Kapcsolódó bejegyzések

Feliratkozom a hírlevélre

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról és nyereményjátékainkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!.GYORS SZÁLLÍTÁS

1-2 munkanap alatt

GYORS MÉRETCSERE

Futár csomagcserével

PÉNZVISSZAFIZETÉS

30 napos elállás

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Back to top

Feliratkozom a hírlevélre

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról és nyereményjátékainkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!.