Bejelentkezés / Regisztráció
Rendeljen telefonon 1 perc alatt +36 20 925 3302
Close
Felső sáv megnyitása

Kereséshez legalább 3 karaktert meg kell adni. A keresési eredmény megtekintéséhez nyomja meg az Enter billentyűt vagy kiléphet az Esc billentyű lenyomásával.

Cipő felszolgálóknak, avagy így óvja lábait vendéglátásban dolgozóként!

Aki a vendéglátásban dolgozik valószínűleg már találkozott a hosszú műszak végén jelentkező láb-, gerinc- és derék fájdalommal. A pincérek, felszolgálók, vendéglátóiparban dolgozók gyakran 12 óránál is többet talpalnak, amely hosszabb távon visszafordíthatatlan mozgásszervi problémákhoz vezethet. A kemény, rugalmatlan padlózaton való állás és gyaloglás megterheli a lábat, ízületeket és izmokat, melyek fokozatosan kiterjednek a test további részeire is. Tudatos cipőválasztással és egy kis odafigyeléssel megelőzhetők a vendéglátásban népbetegségnek számító ortopéd betegségek.

A kellemetlen láb és izomfájdalom miatt csökkenhet a teljesítmény, amely a hangulatunkra is befolyással lehet, így nem csak fizikailag, de mentálisan is megterhelő a munkavégzés állandó lábfájdalommal. Az egész napos állás, gyaloglás negatív következményeit komolyan kell venni, hiszen a fájdalom később a csípőt, gerincet, nyakat is érintheti. A pincérek, felszolgálók a szervírozás szigorú szabályai miatt gyakorta egyoldalú terhelésnek vannak kitéve, amely felborítja a test izom-egyensúlyt, lábdagadást, lúdtalpat, gerinc fájdalmat és visszér betegséget okozva.

Mire figyeljen oda cipőválasztáskor felszolgálóként?

Ha Ön is vendéglátásban dolgozik vagy hosszas állómunkát végez, akkor az első és legfontosabb teendő, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a megfelelő lábbelit viseli a munkahelyén. Amikor legközelebb cipőboltban vásárol, szánjon pár extra percet a lábai egészségére, és kérje ki a szakemberek véleményét, hiszen az évek folyamán lehetséges, hogy a lábbelire vonatkozó igényei megváltoztak. Egy rosszul megválasztott méret, lábfejszélesség vagy forma elég ahhoz, hogy lábainak minden egyes munkaóra kínszenvedés legyen. A választott cipő talpkialakítása legyen kellően rugalmas, és sarokmagassága lehetőleg 3-4 cm közötti, amely már kellőképpen alátámasztja a talp teljes felületét, és segít a kemény padlózat rezgéscsillapításában. A talpszerkezet helyes kialakítása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy lábairól levegye a terhelést, ezáltal ismét könnyed léptekkel teljen a munkaidő.

Gördülő talpú cipők pincéreknek, vendéglátásban dolgozóknak

A vendéglátásban dolgozók egyetlen munkanap alatt akár több kilométert is megtehetnek, ezért nagyon nem mindegy, hogy ezt milyen lábbeliben teszik. Egyre több felszolgáló fedezi fel a gördülő talpú cipő nyújtotta egyedülálló kényelmet és dinamikus járást. Az ívelt talpú cipőt a járás könnyítése érdekében fejlesztették ki, elősegítve a láb saroktól lábujjig tartó átgördülését. Lényege a tehermentesítésben rejlik: a gördülő talpú cipő egyenletesen oszlatja el a talpon a lábra, derékra és gerincre nehezedő káros nyomásterhelést, így tehermentesíti a támasztó- és mozgatószerveket. Az eredmény már az első felvételtől érezhető: a járás sokkal könnyebb és dinamikusabb lesz, javul a vérkeringés és az izmok újra elkezdenek dolgozni, így a láb kevésbé fárad el a nap végére. A minőségi gördülő talpú cipőt ortopéd szakorvosok is ajánlják, mert viselése nem csak a lábra, hanem az egész testre pozitív hatással lehet. Segíthet a térd- és derékfájdalom enyhítésében, valamint hozzájárulhat a helyes testtartás és járáskép kialakulásához.

Köztudott, hogy a pincérek, felszolgálók jóval több órát töltenek talpalással, amihez elengedhetetlen egy kényelmes, egészségügyileg ideális cipő. A gördülő talpú cipők már évek óta bizonyítják hatékonyságukat a vendéglátásban dolgozók körében, akik pozitív változásokról számolnak be mindennapos használatuk során. Válasszon Ön is tudatosan lábbelit, és élje át a fájdalommentes, dimanikus járás élményét munkája során!


Kapcsolódó bejegyzések

Feliratkozom a hírlevélre

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról és nyereményjátékainkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!.GYORS SZÁLLÍTÁS

1-2 munkanap alatt

GYORS MÉRETCSERE

Futár csomagcserével

PÉNZVISSZAFIZETÉS

30 napos elállás

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Back to top

Feliratkozom a hírlevélre

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról és nyereményjátékainkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!.