Bejelentkezés / Regisztráció
Rendeljen telefonon 1 perc alatt +36 20 925 3302
Close
Felső sáv megnyitása

Kereséshez legalább 3 karaktert meg kell adni. A keresési eredmény megtekintéséhez nyomja meg az Enter billentyűt vagy kiléphet az Esc billentyű lenyomásával.

GANTER AKTIV gördülő talpú cipő – Az egészség a lábaknál kezdődik

Körülbelül 600.000 évvel ezelőtt az emberek felegyenesedtek, és mezítláb járni kezdtek a természetes talajon. Őseink hamar rájöttek, hogy az időjárás viszontagságaitól, és a talaj egyenetlenségeitől védeni kell a lábat, így a talpuk alá bőrt vagy fakérget kötöttek. Míg a történelem első cipői a funkcionalitást és a kényelmet helyezték előtérbe, úgy a későbbi cipők már a „szem számára” készültek, és divattermékké váltak. Minél extravagánsabb volt egy cipő, annál károsabb volt a lábra (és ezáltal az egész testre), így rövid időn belül létrejöttek a fájdalmas ortopéd lábproblémák.

Ortopéd lábproblémák: népességünk civilizációs betegsége

Senki sem születik a lábán cipővel, ám mégis gyermekkorunk óta, életünk egyharmadában hordjuk őket. Napjainkra a népesség több, mint 80%-ka szenved valamilyen ortopéd lábproblémától. A lábakat érintő problémák, csak kis hányada öröklött, a legtöbbért magunk vagyunk a felelősek. Az egészségtelen kialakítású, szűk, kényelmetlen cipők, a túlsúly, és a mozgásszegény életmód mind mind okozói lehetnek a lábproblémáknak. Az eredmény: eldeformált lábak, ortopéd lábproblémák és sajgó ízületi fájdalom, amelyek az egész testet érinthetik.

 

A bütyök, saroksarkantyú, harántsüllyedés, Achilles-ín gyulladás, és kalapácsujj, olyan kínzó fájdalommal járhat, ami ellehetetleníti, hogy teljes értékű életet éljen. A lábproblémák a gerinc szerkezetére is hatást gyakorolhatnak, amely derék és hátfájdalom kíséretében jelentkezik. A lábaink olyanok, mint egy fa gyökerei. Ha korlátozott mozgásterük van, nem jutnak levegőhöz, ha elhanyagolják őket, akkor az egész testet, a gerincet, izmokat, keringést, anyagcserét és a vérkeringést is negatívan befolyásolja. Lábunk egészsége kulcsfontosságú életminőségünk szempontjából, ezért érdemes kiemelt figyelmet szentelni a megfelelő cipőválasztásnak.

 

GANTER Aktiv gördülő talpú cipő – Megkönnyebbülés az egész testnek

Az egészség a lábaknál kezdődik – ennek szellemében fejleszti és gyártja az osztrák GANTER márka 1922 óta az egészséges lábbeliket. Az 1977-ben megalkotott férfi és női GANTER Aktiv gördülő talpú cipőcsalád speciális ívelt talpa lehetővé tette viselőjének a természetes, puha talajon való járás stimuláló érzését. Rövid időn belül kiderült, hogy a GANTER Aktiv gördülő cipők hatása elképesztően pozitív! Csökkentette a hát- és derékfájást, tehermentesítette az ízületeket, aktivizálta az izmokat és javított a tartáshibákon.

 

Innovatív 4 pontos gördülő talpszerkezet

Minden GANTER Aktiv gördülő cipő egy innovatív négypontos rezgéscsillapító talppal rendelkezik, ami a lábat a természetes mozgás vonalához igazítja. A talp közepét egy olyan szerkezet támasztja alá, amely leginkább egy boltívhez hasonlít. A láb ezáltal könnyebben tud átgördülni, és egy természetesebb járás alakul ki. Ezáltal lehetővé teszi az anatómiailag helyes lépéseket, amivel egy dinamikus, aktív mozgást érhet el. A test kinematikus rendszerének szerkezete megkönnyebbül, viselésével pedig hátizom erősítő hatással is bír. Az egyensúlyhiány, és a rossz testtartás ezáltal elkerülhető, az izmokra, az ízületekre, és végül a hátra hárult terhelés is érezhetően csökken.

 

A járás könnyeddé válik és láb kevésbé fárad el, mint egy normál cipő esetében. A csúszásmentes talppal, az „aktív” séta érzése azonnal érezhető, mely bármely korosztály számára, és rehabilitációban résztvevőknek is ajánlott viselet. A talpszerkezet prémium minőségű, CFC-mentes (halogénezett szénhidrogén), PU habból készült. Ez a légpárnás talpszerkezet, a láb természetes átgördülését támogatja, miközben gyengéden alátámasztja a talp teljes felületét. Az ütésenergia ennek a felépítésnek köszönhetően elnyelődik, és a lába olyan természetes járást alakít ki, mintha csak mezítláb járna.

Természetes anyagok a maximális komfortérzetért

A GANTER Aktiv gördülő talpú cipő béléséhez és talpbetétjéhez, csakis kiváló minőségű, növényi cserzésű bőrt használnak. Az egyedülálló gyaloglási élmény alapja a paratölgy kérgéből készült tökéletesen illeszkedő anatómiai talpbetét. Ezek a természetes anyagok segítenek, hogy maximális kényelmet és egészséges környezetet teremtsenek a láb számára. A talpbetét kifejezetten támogatja a hosszirányú és keresztirányú boltozatot, ezáltal enyhíti a nyomást a lábfejen és a talp teljes felületén.

Valódi parafa talpbetét:

● természetes
● puha
● felszívja a nedvességet
● lehetővé teszi a levegő keringését
● lélegző
● formatartó
● higiénikus
● igazodik a talp formájához

Növényi cserzésű borjúbőr bélés:

● felszívja a nedvességet
● légáteresztő
● higiénikus
● télen melegít, nyáron hűvös marad
● formatartó
● engedi a levegő szabad áramlását
● egészséges klímát biztosít a lábnak
● nehézfém mentes cserzés

Német AGR tanúsítvány – Igazoltan gerincbarát cipő

A GANTER Aktiv gördülő talpú cipők megkapták a német AGR, azaz a “Kampány az egészségesebb hátért” szövetség szigorú tanúsítványát. Ez a független szervezet hitelesített orvosi szakértőkből áll, amely segít abban, hogy a vásárlók csakis kiváló terméket kapjanak a hátuk egészsége érdekében. Az AGR olyan magas szintű elismerést és elfogadást élvez a szakmai világban, amelyet szigorú kritériumok keretében ítélnek oda. A GANTER Aktiv gördülő cipőknek a megfelelő működés érdekében számos különleges előfeltételnek kell megfelelniük. A formatervezésnek köszönhetően, támogatást nyújt a láb természetes ívéhez, és elősegítik a helyes testtartást. A láb megterhelése csökken, miközben kibővíti a boka mozgási tartományát, ami szintén pozitív hatással van az izmokra. A GANTER Aktiv gördülő talpú cipők ezáltal pozitívan befolyásolják a lábat, törzset, valamint a lábfejet. A szakértők ezt kinematikus láncnak nevezik. A GANTER gördülő cipő támogatja a séta során bekövetkező mozgások teljes sorozatát, mérhetően javítja az izmok aktiválását, miközben korrigálja a testtartást is.

GANTER Aktiv – Az egészség a lábaknál kezdődik

GANTER Aktív gördülő talpú cipők ismét mozgásba hoznak, támogatást és megkönnyebbülést nyújtanak a lábaknak és a megterhelt gerincnek. Váltson még ma GANTER Aktiv gördülő talpú cipőre, és tapasztalja meg a magabiztos, felhőtlen járás örömét! A kivehető talpbetét és az esztétikus megjelenésű GANTER Aktiv cipők nem csak a testet, de a lelket is simogatják. Cipőkollekciónk széles választéka segít megtalálni lábproblémájának, és ízlésének a leginkább megfelelő darabot, kompromisszumok nélkül. Kattintson, és fedezze fel kínálatunkat!

 

 


Kapcsolódó bejegyzések

Feliratkozom a hírlevélre

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról és nyereményjátékainkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!.GYORS SZÁLLÍTÁS

1-2 munkanap alatt

GYORS MÉRETCSERE

Futár csomagcserével

PÉNZVISSZAFIZETÉS

30 napos elállás

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Back to top

Feliratkozom a hírlevélre

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról és nyereményjátékainkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!.