Kosár

Az egészségügyben dolgozók 5 cipőválasztási szabálya!

Gördülő talpú cipő egészségügyi dolgozóknak
Ha Ön is az egészségügyben dolgozik, a gyakran 10-12 órás műszakokban történő folyamatos talpalás vagy járkálás hatására, rengeteg mozgásszervi problémával szembesülhet. A korházak egyenetlen, kemény padlóburkolata megterheli az ízületeket, ami később sokkal komplexebb módon befolyásolhatja egészségét, mint az egyszerű nap végi lábfájdalom érzete. De mi állhat a fájdalom hátterében és milyen cipőválasztási praktikákkal lehet megelőzni a bajt?

Figyelje meg panaszait!

Tudta, hogy az emberi test számára, a folyamatos mozgásváltoztatás az egészségügyileg legideálisabb tevékenység?

Ebbe beletartozik természetesen a pihenés és a mélyizomcsoportok aktív használata is. Tehát a szervezet monotonitás tűrő képessége igen alacsony, így akár a naponta több órán át tartó egyhelyben állás is természetellenes, egyoldalú terhelésnek teszi ki. A test korrigál, amit gyakran helytelenül végez, így a nap végére ennek fájdalmas következményei lehetnek. Hosszútávon olyan deformitások is kialakulhatnak, mint a lúdtalp, kalapácsujj, tyúkszem vagy akár térd, derék és hátfájdalmak. Ha fájdalmat észlel, valószínűleg ez a kiegyenlítő folyamat zajlik, ami azt jelzi, hogy sürgős változtatásra van szükség! De hogyan?…

Könnyen mondhatnánk, hogy az életmódbeli változás a kulcs… Vannak azonban olyan szakmák, mint például az egészségügy, ahol nem választás kérdése a több órán keresztüli állómunka végzése. Ebben az esetben a leghatásosabb módszer, ha aktívan megfigyeli Önmagát! A napközbeni folyamatos állás, sétálás, illetve a hosszú műszakok utáni pihenés közben is, összpontosítson a lábfájdalmaira!

Ez a kis feladat nagyban hozzásegíti ahhoz, hogy felfigyeljen a panaszok kiindulópontjára és ezáltal helyesen, már csírájában tudja kezelni őket. Minden problémához ugyanis, tartozik egy hiba, ami általában a rosszul megválasztott cipőből fakad. Nézzük, mik lehetnek ezek…

Lábfájdalom

Lábdagadás – lábvizesedés

Gyakori probléma a nap végén a hosszú álló vagy ülőmunka hatására. Ebben az esetben lelassulhat a nyirokkeringés és a szervezet nehezebben tudja kiválasztani a felesleges folyadékot, ami a gravitáció hatására az alsó végtagokban gyülemlik fel. A lábat érintő plusz presszúra, csak fokozza a bajt, vagy akár önmagában is előidézheti a tüneteket.

Kiemelten fontos tehát, laza, kényelmes cipőt választani, ami a láb szorításával nem váltja ki feleslegesen az ödémás érzést. Sőt…a plusz helynek köszönhetően még teret is ad a láb térfogati változásának.

Lábujj fájdalom

Szinte biztos, hogy ebben az esetben cipőméret problémáról kell beszélnünk! Ne essen abba a hibába, hogy a cipőboltban történt próba hatására ítéli meg a választott cipőt! Minden esetben teret kell ugyanis adni a lábujjak számára, a napközbeni mozgásra.

A sok séta hatására, a láb helyezkedhet a cipőben, így ha nincs korrekciós tere, hamar találkozhat a cipő elején lévő kemény varrással, ami a hosszú órák alatt durván megnyomhatja a lábujjakat. A kínzó érzet ezután tovább sugárzik a lábfejbe és lassan már akár a boka területén is érzékelheti a panaszokat. A megoldás pedig egyszerű…

Használja a félszámozás előnyeit. Mindig egy fél számmal nagyobb cipőt válasszon, mint a saját lábmérete!

egészségügyben dolgozók fájdalom

Add meg itt a címsor szövegét

A kemény bőrrel, vagy műbőrrel rendelkező cipők borzalmasan tudják irritálni a lábbőr sérülékeny felszínét. Egy sarokfeltörés pedig akár hosszú hetekig megkeserítheti a mindennapjait! Felejtse el azt a hozzáállást, hogy minden cipőt be kell járatni, amibe beletartozik a láb kezdeti sanyargatása is! Egy tökéletes cipő már az első használat során a láb komfortját szolgálja.

Törekedjen tehát arra, hogy puha, valódi bőrből készült cipőt válasszon, ami alkalmazkodik a lábához, így se a körmét se pedig a sarokbőrt nem sérti fel!

Talp és boka fájdalom

A divatcipők egyik legnagyobb hibája a túlzottan alacsony talpkialakítás. Egy ilyen cipő a kemény útburkolat okozta ütődéseket nem tudja megfelelően tompítani, ezért egyre nagyobb sérüléseket okoz nemcsak a talp, de a boka és a térd ízületeiben is. A legideálisabb talpmagasság valahol 3 és 5 cm között helyezkedik el.

Egy ilyen komfort cipőben a talp védve van az aszfalt megpróbáltatásaival szemben, ezért akár hosszú órákig teljesen fájdalommentessé teheti még a legpörgősebb kórházi napokat is! A kényelem egy minőségi talpbetéttel még jobban fokozható.

Izzadás – kellemetlen szagok

Nincs is annál rosszabb érzés, mint egy egész napot, szellőzés nélküli, fullasztó cipőben ledolgozni. Ebben az esetben a láb nem jut levegőhöz, izzad, viszket és emiatt állandó diszkomfortérzetet nyújt viselőjének. Nem beszélve a műszak végeztével tapasztalt kellemetlen szagokról sem.

Erre egy cserélhető, antibakteriális, lélegző talpbetét a kulcs. Soha nem vásároljon olyan műbőr cipőt, amiben a lába megfullad! Figyeljen arra, hogy az ideális szellőzés adott legyen a cipőben, így higiéniailag is tökéletes lesz választása.

Gördülő talpú cipő egészségügyi dolgozóknak

Az ideális kényelmi cipő egészségügyi dolgozóknak tehát

  1. Választható szélességű és szorítása könnyen állítható.
  2. Fél számmal nagyobb, mint a valós lábméret.
  3. Puha bőr felsőrésszel rendelkezik.
  4. A talpmagassága 3-5 cm közötti.
  5. Cserélhető, antibakteriális talpbetéttel rendelkezik.

+ 1. … és persze a kórházban viselhető esztétikai szempontoknak teljesen megfelel, tehát nem hivalkodó, egyszínű, fehér.

Gördülő talpú cipők egészségügyi dolgozóknak

WALDLAUFER gördülő talpú cipők előnyei az egészségügyben dolgozóknak

Sajnos van az a pont, amikor már nem elég egy kényelmi cipő használata. Ha már lábdeformitás alakult ki, vagy krónikussá vált a talp, boka, gerinc és derékfájdalom, gördülő talpú cipőt érdemes választani.

Az ívelt talpú cipőt, ortopéd szakorvosok, a járás könnyítése érdekében fejlesztették ki, elősegítve a láb saroktól lábujjig tartó átgördülését. Lényege a tehermentesítésben rejlik. A WALDLAUFER gördülő talpú cipő egyenletesen oszlatja el a talpon a lábra, derékra és gerincre nehezedő káros nyomásterhelést, így tehermentesíti a támasztó- és mozgatószerveket.

Az eredmény már az első felvételtől érezhető. A járás sokkal könnyebb és dinamikusabb lesz, javul a vérkeringés és az izmok újra elkezdenek dolgozni, így a láb kevésbé fárad el a nap végére. A keringés helyreállításával a lábdagadás esélye csökken, a láb szabadabb és könnyedebb lesz.

A kifejezetten egészségügyi dolgozóknak ajánlott WALDLAUFER gördülő talpú papucsokban és klumpákban a napközbeni ülőmunka is ideálisabb, hiszen a láb könnyen kivehető a cipőből, ezáltal egy-egy pillanatra pihentethető. A fűzős és tépőzáras félcipőket pedig kifejezetten a sokat sétáló ápolóknak találták ki. A könnyedén állítható cipőszorítás és a járás egészségét szolgáló gördülő talpszerkezet hozzájárul a fájdalommentes, könnyedebb munkaórákhoz.

Ne halogassa a jó cipővásárlást sokáig! Tegyen lába egészségéért és válasszon Ön is tudatosan lábbelit és élje át a fájdalommentes, puha járás élményét munkája során!